13.5 C
София

Cultless – Живот без култове

Д-р Димитър Тенчев разкрива иновативния си подход на специален деветдневен семинар

Димитър Тенчев е психотерапевт, писател, инспириращ лектор и семинар лидер на тренинги, курсове и ритрийти по InSighting, хипноза, трансперсонална психотерапия и развитие на потенциала на личността. Привърженик е на формирането и разпространението на Различния мироглед. Това е пътят на новото световъзприятие и алтернативните стратегии на живеене, които противостоят на конвенционалните, конформистки и „полуфабрикатни” заготовки от шаблонно мислене,  неоригинални цели и  фалшиви стандарти за „живеене и успялост”, присадени в мирогледа на съвременния човек от матрицата на консуматорското общество. Основател е на системата за изявяване на поренциала на личността InSighting.

Сръбският символист Йован Дучич казва: „Да се страхуваш, означава да умираш по стотици пъти на ден! Човек се страхува от всичко в този свят — голямо и малко, от насекомото и от лъва, от обикновените думи, както и от болестта. Ето защо той винаги напада и мрази най-справедливите и с нежелание слуша най-мъдрите“.

За разлика от повечето психотерапевтични школи, системата за личностно развитие InSighting не се опитва да моделира човека според обществените или лични дефиниции за „идеалния аз“. Тя изповядва схващането, че истинската промяна е завръщането към себе си и откриването на това кои сме всъщност.

Д-р Тенчев старателно избягва етикетите и ултимативните дефиниции, с които сме свикнали да свързваме различни представители на психотерапията. Той категорично отхвърля придобилите широка популярност ню ейдж „мислители” и „мъдреци с шафранови роби“, които налагат своите системи за позитивно мислене и рецепти за щастлив живот. Според д-р Тенчев щастието изобщо не съществува като продукт и заготовка, какъвто се предлага днес, а идеята за позитивно мислене носи две фундаментални грешки. Първата е в аксиоматичното правило, според което сме учени, че „щастието” е в придобиването, а не в изваждането. Втората – че мисълта може да промени реалността, в която сме затънали.

За да промени живота си, човек трябва да знае какво да промени в себе си

„InSighting e изваждане, а не прибавяне; намерение, а не мисъл; промяна – не статукво; неординерно преживяване на повишена осъзнатост, не папагалско мантруване на „позитивни” формули от малкия размирен ум“, обяснява на кратко д-р Димитър Тенчев. Процес на динамична и неспирна промяна, в която човек отърсва слой по слой напластените върху личността си роли и маски, които са му придавали фалшива идентичност. За да промени живота си, човек трябва да преживее преди това трансформация в себе си.

 “Философията на InSigting е чрез преживелищните автентични практики да изхвърлиш излишното от съзнанието си, да елиминираш компромисното от живота си, да придобиеш нови очи на възприятие за енигматичната реалност, която те заобикаля. Това е първата стъпка към преживяваната (а не основана на гола вяра) духовност.”

 

CULTLESS – Семинатър без култове

Освен многобройните индивидуални сесии, уникални практики в областта на преживелищната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията, семинари по InSighting интензивно дишане, хаос дишане и медитативни зони под ръководството на д-р Тенчев, InSighting Център организира медитативни ритрийти и големи семинари посветени на промяната и себеоткриването.

Това лято между 23 и 31 юли ще се проведе единадесетият годишен голям семинар, който носи заглавието Cultless – Единайсетият път (път няма). Той ще се състои в уединено, уютно и красиво място в Стара планина. Любопитен детайл е, че местоположението на семинара се пази в дълбока тайна, която се разкрива само на вече записалите се участници!

Семинарът Cultless е подходящ за търсещите пробивен бъг в Играта на живота, за най-последователно подготвящите се за скок отвъд сковаващите рамки на привичната реалност, за силно копнеещите просторите на автентичната медитация и безпределната свобода на изначалния Ум.

Акцентите в него ще бъдат:

  •       Cultless — основните и второстепенни култове, които цакат съдбата ти или по-точно, които “правят” съдбата ти. И не споменавай повече думата “мисия”, като синоним на сепуко е.
  •      Още Cultless — и още за точките на нестабилитет, които бетонират рамката на реалността ти. Набери ги, и виж какво ще стане!
  •      Умът и емоциите — сандъче, пълно със стъкленици с отрови. Искаш ли още от тях?
  •      Една доза детокс от чиста истина — Трите “С” плюс С-уета. Всяко проклятие в живота ти започва със “С”.
  •      Наказателните скриптове на Матрицата — специално за теб са! Enjoy! Какво може да направиш?
  •      Махалото на поляритета и произхождащата от него морска болест. Може ли да спреш клатенето в живота си?
  •      Време, К0д, Култ, Забрава — “звездната” плеяда на творението. Обусловеност не ти ли звучи като предопределеност? Това няма как да се харесва на свободолюбивите.
  •      Cultless — поглед към книгата-философия, в която няма път, нито цел, нито свобода, нито постигане. А сега накъде

Броят на участниците е ограничен! Краен срок за записване – 9 юли 2016.
В цената се включват – 8 нощувки (стаи за двама), вкусно и здравословно приготвена екологична веганска храна, тренингът и материалите, свързани с него.
 

За повече информация и записване:

Email: office@insighting.eu

Сайтове: www.insighting.eu и www.hypnoza.org

GSM 0884 878 222

 

 

Related Articles

Как да бъдем еко на път?

Възможно ли е да обикаляме света, без да оставяме негативен екологичен отпечатък? Какво да направим, така че да пътешестваме устойчиво и трудно ли се...

Младежи се учат да живеят устойчиво в еко общност край село Буново

Мотивирани поддръжници на екологичния начин на живот се срещнаха през септември в българско еко селище за обмяна на идеи, опит и ноу-хау техники. Младежкият...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

22,037FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles

Как да бъдем еко на път?

Възможно ли е да обикаляме света, без да оставяме негативен екологичен отпечатък? Какво да направим, така че да пътешестваме устойчиво и трудно ли се...

Младежи се учат да живеят устойчиво в еко общност край село Буново

Мотивирани поддръжници на екологичния начин на живот се срещнаха през септември в българско еко селище за обмяна на идеи, опит и ноу-хау техники. Младежкият...

Гората.бг подарява 15 000 дръвчета

Гората.бг ще раздаде безплатно 15 000 дръвчета на всички, които искат „да се събудят за доброто“. По този начин организацията ще отпразнува Деня на...

Как да предпазваме океаните с всяко пускане на пералнята

При всяко изпиране дрехите ни отделят микротъкани, които попадат във водния поток и така намират път към моретата и океаните. Това не би било...