28.8 C
София

20% повече посетители посрещнаха най-големите изложения в хранително-вкусовата индустрия

МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД&ДРИНК и изложбата за хотелско, ресторантско, кетъринг и СПА оборудване СИХРЕ надминаха всички очаквания.

19 200 души посетиха най-големите изложения в хранително-вкусовата индустрия в България и Югоизточна Европа.  Това е с около 20% повече спрямо миналата година, съобщи Ивайло Иванов, управител на Интер Експо Център.

Професионалисти и потребители откриха разнообразието от нови и енергоефективни технологии и богата палитра от храни и напитки в дните от 11 до 14 ноември 2015 г.  Това е една от най-успешните години за изложенията, отчитат организаторите.

Над 380 производители, дистрибутори, търговци показаха новите постижения на хранително-вкусовата индустрия. Те представиха продукти на 358 фирми от Австрия, Белгия, Бразилия, България, Великобритания, Германия, Гърция, Дания, Израел, Ирландия, Испания, Италия, Китай, Полша, Португалия, Румъния, САЩ, Словакия, Сърбия, Тайван, Турция, Франция, Холандия, Чехия, Швейцария, Швеция, Шри Ланка, Южна Корея, Япония.

На изложенията своите системи и нови решения предложиха 61 чуждестранни фирми от Австрия, Германия, Гърция, Испания, Италия, Македония, Полша, Румъния, Словакия, Сърбия, Турция, Унгария, Холандия. Новите участници тази година бяха 144 компании.

Всички сектори в индустрията за поредна година се обединиха и заедно показаха висококачествени продукти и напитки.

И тази година на колективни щандове се представиха фирми както от родната индустрия (месопреработватели, млекопреработватели, винопроизводители, производители на хляб и хлебни изделия, преработватели на плодове и зеленчуци и биопроизводителите), така и компании от Италия и Унгария.

         Унгария беше страна партньор на ИНТЕРФУД & ДРИНК 2015. По този повод бизнес делегация от 15 унгарски компании – производители и вносители на типични храни и напитки се срещнаха с български компании.

 

Това допринесе за засилването на отношенията между Унгария и България, които географски и исторически са силно обвързани, коментира Каталин Тот, заместник-министър на земеделието на Унгария.

Интересни събития, демонстрации и новости изпълниха програмата на МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД&ДРИНК и СИХРЕ.

По време на СИХРЕ пред повече от 200 ентусиазирани зрители отборът на Антонио Иванов съставен от помощник Симеон Николов и треньор Юлия Панджерова спечели Bocuse d’or България. Те ще представят страната на Европейската селекция на Кулинарните Оскари в Будапеща, Унгария, на 10 и 11 май 2016 г.

Инициативата Garden to Business се проведе за пръв път в дните на изложбите и през следващата година ще бъде с още по-силно участие. Инициативата събира на едно място ресторантьори, хотелиери и професионални готвачи с производители на български храни. Тя цели да улесни достъпа на производителите не само до пазарите, но и до заведенията.

29 фирми получиха „Златен медал с диплом“  тази година. Конкурсът се организира ежегодно от Интер Експо Център заедно с неправителствените  браншови организации в сектора и Българската агенция по безопасност на храните. Кои компании получиха високи признание за своите храни и напитки може да видите ТУК.

Потребителите също дадоха своята оценка за най-предпочитаните продукти на изложението.

В последния ден на изложенията от играта с анкетни карти осем късметлии получиха награди, осигурени от Техномаркет и @Home.

                 

 

 

Related Articles

Как да бъдем еко на път?

Възможно ли е да обикаляме света, без да оставяме негативен екологичен отпечатък? Какво да направим, така че да пътешестваме устойчиво и трудно ли се...

Младежи се учат да живеят устойчиво в еко общност край село Буново

Мотивирани поддръжници на екологичния начин на живот се срещнаха през септември в българско еко селище за обмяна на идеи, опит и ноу-хау техники. Младежкият...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

22,037FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles

Как да бъдем еко на път?

Възможно ли е да обикаляме света, без да оставяме негативен екологичен отпечатък? Какво да направим, така че да пътешестваме устойчиво и трудно ли се...

Младежи се учат да живеят устойчиво в еко общност край село Буново

Мотивирани поддръжници на екологичния начин на живот се срещнаха през септември в българско еко селище за обмяна на идеи, опит и ноу-хау техники. Младежкият...

Гората.бг подарява 15 000 дръвчета

Гората.бг ще раздаде безплатно 15 000 дръвчета на всички, които искат „да се събудят за доброто“. По този начин организацията ще отпразнува Деня на...

Как да предпазваме океаните с всяко пускане на пералнята

При всяко изпиране дрехите ни отделят микротъкани, които попадат във водния поток и така намират път към моретата и океаните. Това не би било...