14.8 C
София

18 топ еко-тренда за пролетта

Голи рамене и флорални принтове ще се носят през пролетта. Освен това обаче ще са актуални плуващите резервоари, японският зелен чай матча, дигиталните детокси и ДНК тестовете! Разберете повече за модерната грижа за себе си през топлия сезон в духа на еко-тенденциите за 2016-та година.

 Дигитални детокси

Хората умишлено ще избират да се отдалечат от технологиите през уикендите си, за да могат да участват по-пълноценно в живота на семейството си и в разговорите с приятели. Прекарването на време без компютър и телефон може да се окаже достатъчно сложно, затова някои ще заключват всичките устройства в труднодостъпен шкаф или ще се усамотят сред природата.

 Матча

Матча е японски зелен чай, който се разпространи в света със светкавична скорост, когато хората разбраха за антиоксидантните му свойства и ползите за здравето. Суровите лакомства получават допълнително измерение, когато им добавите матча, затова не се колебайте да я слагате в закуски и салатни сосове, сладкиши и сладолед.

 Плуващи резервоари

Нашествието на плуващите резервоари, които ограничават сетивата ни посредством потапяне в солена вода, ще бъде огромно във всяко СПА. Оказва се, че в съвременната шумотевица и постоянно напрежение, много хора искат да избегнат стимулирането на телата си със светлина, звук и допир за половин час.

 Барове за смутита „направи си сам“

Все повече барове ще отварят врати, в които всеки може да си направи смути със съставки по свой избор, да го завърти в пасатора, да го изпие и да продължи пътя си.

 Органични вериги за бързо хранене

Все повече вериги за бързо хранене избират да продават органична и здравословна храна, така че здравословните лакомства ще бъдат по-достъпни по време на заетия ни бизнес ден.

 Спрейове

Магнезиевите и други спрейове ще наберат популярност, тъй като хората ще разберат как уникалните абсорбиращи способности на кожата може да се окажат начин да дарим повече здраве на тялото си.

 Етерични масла

Етеричните масла най-после ще получат подобаващо внимание и все повече хора ще започнат да ги ползват за грижа за косата, ароматизиране, почистващи средства, лечебни еликсири и антидепресанти.

 Холистична грижа за здравето

Вместо постоянни програми за отслабване, хората ще изберат по-цялостен подход към здравето. Загубата на тегло ще е страничен ефект от здравословния начин на живот, а не целта на занятието.

 Скандинавско влияние

Модата, изкуството и обзавеждането ще бъдат силно повлияни от скандинавския стил. Храненето също! Скандинавците се гордеят с най-здравословните хранителни режими на планетата, така че западните страни ще възприемат от тях по-тъмните хлябове, устойчивия улов на риба, домашно маринованата риба и зеленчуци и предпочитанието на боровинките пред всички други плодове.

 Тренировки в домашни условия

Все повече хора ще предпочитат тренировките в собствения си дом пред фитнес залите, поради което уелнес приложенията ще преживеят разцвет. Йога, медитация, упражнения със собствената тежест на тялото, стречинг и др. ще заменят потенето над фитнес уредите.

 Веган млека

Соево и бадемово капучино, лате и макиато ще може да се поръча във всяко кафене. Ядковите млека преживяват пълен разцвет, чиито край не се предвижда скоро.

 Безглутенови зърна

Известни през античността зърна без глутен като амарант и просо ще излязат от ъгъла, където обикновено ги държат фаворитите елда, киноа и ориз. 2016-та е годината на безглутеновото разнообразие!

 Тоници и еликсири

Ще пием повече билкови тоници и тинктури отвсякога. Билколечението, природолечението и аюрведа ще увеличат влиянието си в масовото производство на студени чайове, сокове и шейкове.

 Ферментирали храни

Ферментиралите храни и напитки помагат за здрава храносмилателна система, хубава кожа и добро настроение. Не само киселото мляко и киселото зеле, но и екзотични храни като темпе, кимчи и кефир ще ни зареждат с пробиотици през 2016.

 Етикетиране на ГМО

ГМО храните ще бъдат отбелязвани с по-ясни етикети и ще бъдат забранени в много страни.

 Кафе с екстри

Кафето, което се предлага в здравословните магазини, няма да е такова изключение. Все повече кафенета и магазини ще държат на студено пресовано, свободно от митотоксини кафе и по-здравословни методи на преработката му, така че да можем да се наслаждаваме на всичките му полезни и освежителни свойства, без недостатъците.

 Витамини

Ще продължим да пием витамините си. Смутита, суперхрани на прах, еликсири, студено пресовани сокове и шейкове ще присъстват на щандовете с газирани напитки.

 ДНК тестове

ДНК тестовете ще се превърнат в тенденция и ще дават на хората най-добрата прогнозна информация и препоръчителни уелнес планове, които сме виждали досега.

Related Articles

Как да бъдем еко на път?

Възможно ли е да обикаляме света, без да оставяме негативен екологичен отпечатък? Какво да направим, така че да пътешестваме устойчиво и трудно ли се...

Младежи се учат да живеят устойчиво в еко общност край село Буново

Мотивирани поддръжници на екологичния начин на живот се срещнаха през септември в българско еко селище за обмяна на идеи, опит и ноу-хау техники. Младежкият...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

22,037FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles

Как да бъдем еко на път?

Възможно ли е да обикаляме света, без да оставяме негативен екологичен отпечатък? Какво да направим, така че да пътешестваме устойчиво и трудно ли се...

Младежи се учат да живеят устойчиво в еко общност край село Буново

Мотивирани поддръжници на екологичния начин на живот се срещнаха през септември в българско еко селище за обмяна на идеи, опит и ноу-хау техники. Младежкият...

Гората.бг подарява 15 000 дръвчета

Гората.бг ще раздаде безплатно 15 000 дръвчета на всички, които искат „да се събудят за доброто“. По този начин организацията ще отпразнува Деня на...

Как да предпазваме океаните с всяко пускане на пералнята

При всяко изпиране дрехите ни отделят микротъкани, които попадат във водния поток и така намират път към моретата и океаните. Това не би било...