4.2 C
София

Фън шуй -за една вълшебна Коледа

Това са ключовите думи за този празник. Предлагаме ви няколко съвета, за да посрещнете коледните дни спокойно и да ги прекарате весело с близките си в хармония.

Намалете:

Броя на подаръците, ненужните опаковки, полуготовата храна, твърде многото коледни светлини, импулсивните предпразнични покупки, подаръците от пластмаса.

За повторна употреба:

Опаковките, коледната украса, коледните картички.

Рециклирайте:

Хартията за опаковане, коледната елха.

Елиминирайте:

Изкуствените дървета и метализираните опаковъчни хартии, които замърсяват околната среда и са нерециклируеми, приборите за еднократна употреба – съдове, прибори, салфетки. Те създават твърде много отпадъци и могат да бъдат избегнати.

Избягвайте покупките в последните минути, те са импулсивни и често ни струват скъпо.

Не пропускайте:

Правилно планирайте времето си, пригответе добре познати домашни ястия, подберете подаръци като билет за концерт, вечеря в ресторант, масаж и др. Пригответе ръчно изработени подаръци у дома, които изискват време и любов – те са най-ценни и запомнящи се. Наблегнете на натуралните продукти в менюто, природните в декора – борови шишарки, клонки, вълна, филц, дърво, глина. И не забравяйте, че за успешно парти трябва да отворите съзнанието си и да се отпуснете.

Коледа се пада в началото на зимата, която е свързана със студената вода, северната посока, сините и черни цветове, смъртта, преражданено, бъбреците, слуха, тишината, нощта… сезон ИН. За да създадете топло посрещане на празника, трябва да добавите ЯН енергия от неща, които са горещи, ярки, мобилни, колоритни. Подходящи цветове са зелено, червено, оранжево, злато и сребро.

Някои препоръки:

•          Основно почистете къщата преди коледната украса.

•          Използвайте светещи гирлянди LED, тъй като те използват по-малко енергия и следователно са по-екологични. Поставете ги отвътре и отвън на къщата – когато се намират около входовете, те насърчават отличното преминаване на енергията Чи.

•          Подредете входното антре, за да може енергията свободно да циркулира.

•          Украсете елхата семейно, това е специален и привилегирован момент. Следвайте инстинкта си, бъдете креативни и отворени към промените.

  • Използвайте символи на слава, власт и пари – червени и зелени коледни звезди, блестящи гирлянди и коледни топки от ярки цветове, злато и сребро, естествено дърво, което може да бъде рециклирано или компостирано.
  • Елхата (елементът дърво) трябва да е поставена за предпочитане в зоната „изток“, „югоизток“ или „център“ на вашия хол.
  • Подаръците трябва да бъдат подредени на маса, а не на пода.
  • Преди да пристигнат гостите ви, запалете червени ароматни свещи и пуснете коледна музика.
  • Масата трябва да се постави под полюлея по такъв начин, че да улови светлината. Покрийте я с едноцветна покривка в бяло, злато или сребро. Украсете центъра й с петте елемента – вода, дърво, огън, земя, метал, тъй като това ще увеличи енергията. Във всяка чиния поставете малък подарък – мини растение, малка свещичка, бонбони, шоколад и др.
  • Съставете коледна вечеря с продукти, произведени във вашия регион.
  • И защо да не поканите тази вечер някой самотен познат или някой, който е далеч от семейството си в тази свята нощ?
  • Коледа е семеен празник, така че изключете телевизора. Нека се забавляваме с танци, смях и игри. И пожелавайте Весела Коледа на всички хора, които посрещате.

Related Articles

Как да бъдем еко на път?

Възможно ли е да обикаляме света, без да оставяме негативен екологичен отпечатък? Какво да направим, така че да пътешестваме устойчиво и трудно ли се...

Младежи се учат да живеят устойчиво в еко общност край село Буново

Мотивирани поддръжници на екологичния начин на живот се срещнаха през септември в българско еко селище за обмяна на идеи, опит и ноу-хау техники. Младежкият...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

22,037FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles

Как да бъдем еко на път?

Възможно ли е да обикаляме света, без да оставяме негативен екологичен отпечатък? Какво да направим, така че да пътешестваме устойчиво и трудно ли се...

Младежи се учат да живеят устойчиво в еко общност край село Буново

Мотивирани поддръжници на екологичния начин на живот се срещнаха през септември в българско еко селище за обмяна на идеи, опит и ноу-хау техники. Младежкият...

Гората.бг подарява 15 000 дръвчета

Гората.бг ще раздаде безплатно 15 000 дръвчета на всички, които искат „да се събудят за доброто“. По този начин организацията ще отпразнува Деня на...

Как да предпазваме океаните с всяко пускане на пералнята

При всяко изпиране дрехите ни отделят микротъкани, които попадат във водния поток и така намират път към моретата и океаните. Това не би било...