9.2 C
София

Фън шуй за балкони и тераси

Терасата и нейното оформление пряко отразяват личността на обитателите на дома, тяхната отвореност към външния свят и представата им за релаксация.

Вашата тераса е празна? Или я използвате за съхранение на непотребни вещи?

Обърнете внимание на подреждането и знайте, че Фън шуй счита терасата за разширение на дома. Това е част от дома на открито пространство, което се добавя към основната част от жилището. Географското ориентиране на балкона влияе на живота ви и чрез него можете да промените благотворно отношенията в семейството и да засилите благополучието на членовете му.

Ако балконът на вашата дневна е с изглед към оживена и шумна улица, създайте атмосфера Ин с дървени градински мебели или подови плочи от камък или бетон. Тъй като това са Ин материали, ще ви създадат спокойствие. Поставете в дървени саксии висящи растения или роза на пергола около прозореца, ако сте на Изток, или ако изложението е Югоизток – сложете един фонтан, който да тече постоянно. Той ще ви донесе изобилие и просперитет.

Ако вашият офис има балкон и имате нужда от динамика, енергия и вдъхновение, изберете правоъгълни саксии и поставете растения със заострени листа (силна Ян) и ярки цветове – червено и лилаво. Можете да поставите също мебели в ярки и разнообразни цветове, за да се засили творческата Чи.

По отношение на местоположението на местата за сядане, скарата или барбекюто и растенията, е необходимо да се спазят някои основни изисквания:

Места за сядане

Масата и столовете трябва да се поставят в защитен кът, т.е. да не се намират на пътя на въздушното течение. Идеалният случай е една ъглова стена. Когато това не е възможно, можете да използвате столове с висока облегалка или параван, тъй като това ви осигурява защита. Страничните стени също трябва да са преградени, а гледката напред да остане свободна.

Скара

Скарата или барбекюто са винаги добре дошли на терасата, с едно изключение – те не подхождат на балкон със северозападно изложение. Северозападът символизира главата на семейството. Поставянето на скара на такова място е източник на възможни опасности, дори може да се застраши финансовата сигурност на дома. Не е необходимо да се откажете от грила, когато балконът или терасата ви са ориентирани на северозапад. Трябва да се направи таблицата Па Куа на целия дом, включително и балкона, така че накрая скарата да намери своето благоприятно място за разположение.

Растения

Всички растения трябва да бъдат избрани въз основа на местоположението и засадени според техните нужди. Защото само растения, които се чувстват комфортно и растат жизнени, могат да разпространяват положителна енергия.

Съвети за подреждане на балкона и терасата

• Поддържайте чисти мебелите на вашия балкон и чистете редовно увехналите листа и мъртви насекоми.

• Не използвайте откритото пространство за склад.

• При инсталирането на обзавеждане на балкона се уверете, че е достъпно отвсякъде. Това не е само практично, но и улеснява потока на енергия.

• Комбинирайте прости и ярки цветове и груби и фини структури. Примерно дървената маса пасва перфектно на теракот.

• По отношение на формите – маси и столове със заоблени ъгли осигуряват хармония на балкона и терасата. Когато пространството е ограничено, така се избягват несъзнателни наранявания и се улеснява течението на Чи.

• Избягвайте отразяващите повърхности, като бели пластмасови маси, които са и твърде неприятни за очите.

• Незабавно отрязвайте увехналите цветя и листа, отстранявайте мъртвите растения. Колкото вашите растения са по-здрави и жизнени, толкова повече положителна енергия ще бъде привлечена във вашия дом.

• Премахнете острите растения като някои палми, кактуси и треви, защото изразяват заплаха.

  • Можете да намалите шума на балкона, поставяйки декоративни малки храсти или завеси в посоката, от която идва звукът.
  • Ако имате малък балкон, избирайте растения в светъл цвят.

 

 

Related Articles

Как да бъдем еко на път?

Възможно ли е да обикаляме света, без да оставяме негативен екологичен отпечатък? Какво да направим, така че да пътешестваме устойчиво и трудно ли се...

Младежи се учат да живеят устойчиво в еко общност край село Буново

Мотивирани поддръжници на екологичния начин на живот се срещнаха през септември в българско еко селище за обмяна на идеи, опит и ноу-хау техники. Младежкият...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

22,037FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles

Как да бъдем еко на път?

Възможно ли е да обикаляме света, без да оставяме негативен екологичен отпечатък? Какво да направим, така че да пътешестваме устойчиво и трудно ли се...

Младежи се учат да живеят устойчиво в еко общност край село Буново

Мотивирани поддръжници на екологичния начин на живот се срещнаха през септември в българско еко селище за обмяна на идеи, опит и ноу-хау техники. Младежкият...

Гората.бг подарява 15 000 дръвчета

Гората.бг ще раздаде безплатно 15 000 дръвчета на всички, които искат „да се събудят за доброто“. По този начин организацията ще отпразнува Деня на...

Как да предпазваме океаните с всяко пускане на пералнята

При всяко изпиране дрехите ни отделят микротъкани, които попадат във водния поток и така намират път към моретата и океаните. Това не би било...