20.8 C
София

Укрепете връзката си с помощта на фън шуй

Отговор на тези въпроси може да ни даде древното китайско изкуство фън шуй. Ето няколко прости фън шуй решения, които ще ви помогнат да привлечете любовта и романтиката в живота си или да подобрите сегашната си връзка.

Почистете, подредете, сортирайте

Според фън шуй безпорядъкът в дома води до дисбаланс в други области. За да привлечете най-доброто в живота си, е наложително да премахнете от дома си всичко, което може да намали енергията в дома ви. Затова почиствайте, подреждайте, сортирайте, раздавайте и го правете редовно. Почиствайте праха и паяжините, не оставяйте нищо да се търкаля по земята. Когато носите дрехи, които са лежали по земята, те привличат върху вас неблагоприятни енергии. Трябва да се отървете от всичко, което сте запазили от предишните си връзки. Подаръци, дрехи и сувенири, които ви напомнят на една любовна история от миналото не трябва да бъдат част от бъдещето ви. Това насърчава притока на енергия, която помага в осъществяването на запознанства.

Разкрасете спалнята си

Спалнята трябва да бъде чиста и подредена, да е приятна за живеене и да я направите нещо повече от просто място за спане. Може да добавите две малки кресла (винаги две), красиво спално бельо и приятен аромат, които са покани за любов. Въпреки това, няма нужда да струпвате много дрънкулки, които замърсяват вашето пространство.

Внесете нова атмосфера в спалнята

Необходимо е често да проветрявате спалнята, за да обновите застоялата енергия, защото дори сънищата могат да създадат специална атмосфера в стаята. Също може да пречистите въздуха с тамян на нивото на пода, защото това е мястото, където се натрупват най-малко полезни енергии, или чрез звук – камбана, звънец, гонг. Всичко това ще изчисти потиснатите мисли, липсата на самочувствие и др.

Създайте уют и кажете сбогом на самотата

Понякога, без да го осъзнаваме, чрез малки жестове или символи, ние сами възпрепятстваме срещата с любовта. Стаята трябва да бъде в хармония с най-дълбоките ви желания, така че трябва да позволи да изрази това, което крие сърцето ви. Ето защо е необходимо да създадете впечатление, че вашият партньор има място в живота ви. Опитайте се да се отървете от всичко, което ви напомня за самотата. Например, твърде многото обекти, които ни обвързват с миналото, понякога могат да попречат на желанието ни да се движим напред. Полезно е да изхвърлите някои сувенири, да подредите няколко снимки, които заемат твърде много място в главите ни. Избягвайте обектите, които навяват самота – един стол, маса с един крак, празни съдове, които символизират чакането. По същата причина, на леглото трябва да могат да се настанят двама души, с най-малко две възглавници. Въведете числото 2 в живота си всеки ден, тъй като целта на всичко това е да намерите втората си половина. В противен случай как да бъдете сигурни, че сте готови да срещнете някой?

Изберете цвете

Живи, фотографирани или нарисувани растения носят положителна енергия. Божурите са мощен символ на любов във фън шуй, червената роза символизира любовта, игликата – срещите, клематисът подхранва страстта, хризантемата увеличава шансовете си за успех в любовта, ако е тъмно червена, далията има същата енергия като хризантемата, ако е поставена на мястото си, а именно в областта на любовта, червеното лале насърчава любовта, розата увеличава забавлението. Не дръжте увехнали цветя вкъщи, веднага след като изсъхнат, ги изхвърляйте!

Според фън шуй свободният поток на чи в югозападната част на дома гарантира развитието на отношенията и щастието. Този ъгъл е известен като GUA-югозапад. Спете в тази посока или насочете таблата на леглото на там. Поддържайте този ъгъл винаги топъл и интимен. Елементът на Югозапада е Земята и можете да го подсилите със земни материали като растения, камъни или керамика. Ако имате картини, които изобразяват природни сцени (избегнете сцените с вода), също можете да ги използвате. Уверете се, че всички остри ръбове, създадени от стълби и някои мебели, са добре скрити, тъй като те се наричат „отровни стрели“ и генерират „ша чи (лоша чи)“ или отрицателни енергии, които имат отрицателно въздействие върху връзката ви.

Махнете всички снимки, които илюстрират единични лица. Това не значи, че трябва да ги замените с изображения на тълпи от хора. Това, което трябва да направите, е да замените тези образи с най-романтичните от снимките си.

Статуите или изображенията на двойки на патици-мандарин се считат за особено привлекателни, защото тези патици остават с един партньор за цял живот. Внимание! Три патици символизират триъгълна връзка, която има ефекта на безкрайните срещи и няма никога да намерите сродна душа.

Дръжте вятърните звънчета на прозореца в най-южната стая. Това ще доведе до привличане на положителна енергия – ян.

Ако преминавате през трудни времена в отношенията си, опитайте се да поставите воден фонтан в югозападната част на вашия дом. Това ще има успокояващ ефект върху връзката ви.

Според фън шуй спалнята е седалището на любовта и романтиката във вашия дом. Поставянето на сърце от розов кварц в югозападния ъгъл на спалнята е мощен начин за засилване на романтиката.

Махнете телевизора от спалнята. Това е една много голяма пречка в брачния живот. Опитайте се да разговаряте помежду си, да четете книги заедно, да слушате музика.

Червените и другите топли цветове повишават романтиката, защо да не ги използваме, за да боядисаме стаята си с тях. Използвайте например топлите цветове розово, оранжево или жълто, а не студените цветове синьо, виолетово или зелено. Но бъдете внимателни за прекомерната употреба на червено в спалнята, защото може да предизвика емоции като гняв, вместо страст в стаята.

Не поставяйте огледала в стаята. Ако виждате себе си в огледалото в седнало или в легнало положение, ще ви е трудно да контролирате емоциите и връзката си, а и рискувате да се разочаровате от интимния си партньор.

Използвайте свещи във всички форми, за да проясните вашата спалня. Това ще ви помогне да създадете романтична аура. Избягвайте прекалено силни електрически светлини, те ще унищожат всяка форма на романтика.

Правилното разполагане на леглото също е от ключово значение. Не го поставяйте твърде близо до входната врата. Също така не е препоръчително да поставите леглото на същата стена като тоалетната, защото тя ще изтощи енергията и може да доведе до отрицателна връзка.

Водата в стаята ще предизвика загуба, изневяра и болести. Махнете водното легло и аквариума от спалнята.

Тези фън шуй решения ще ви помогнат да намерите сродна душа, ако сте сами и да укрепите връзката си, ако сте двойка. Ако подсъзнателно обаче искате да остане сами и най-доброто фън шуй подреждане на стаята няма да ви помогне да промените живота си.

Related Articles

Как да бъдем еко на път?

Възможно ли е да обикаляме света, без да оставяме негативен екологичен отпечатък? Какво да направим, така че да пътешестваме устойчиво и трудно ли се...

Младежи се учат да живеят устойчиво в еко общност край село Буново

Мотивирани поддръжници на екологичния начин на живот се срещнаха през септември в българско еко селище за обмяна на идеи, опит и ноу-хау техники. Младежкият...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

22,037FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles

Как да бъдем еко на път?

Възможно ли е да обикаляме света, без да оставяме негативен екологичен отпечатък? Какво да направим, така че да пътешестваме устойчиво и трудно ли се...

Младежи се учат да живеят устойчиво в еко общност край село Буново

Мотивирани поддръжници на екологичния начин на живот се срещнаха през септември в българско еко селище за обмяна на идеи, опит и ноу-хау техники. Младежкият...

Гората.бг подарява 15 000 дръвчета

Гората.бг ще раздаде безплатно 15 000 дръвчета на всички, които искат „да се събудят за доброто“. По този начин организацията ще отпразнува Деня на...

Как да предпазваме океаните с всяко пускане на пералнята

При всяко изпиране дрехите ни отделят микротъкани, които попадат във водния поток и така намират път към моретата и океаните. Това не би било...