22.8 C
София

Променете бъдещето си чрез фън шуй

Заедно с Да Лиу Рен и Тай Йи Шен Шу, това е едно от Трите изкуства или Трите стила най-висши китайски метафизични изкуства. Първоначално разработен, за да помогне във военната стратегия и тактика, Чи Mен Дун Цзя се е употребявал още през периода на китайската история известен като “воюващите царства”. Смята се, че е бил използван в битката при Червените скали в поражението на флотилията на Цао Цао, както и че с помощта на стратегическо планиране, основано на Чи Mен Дун Цзя, император Хонгю от династията Минг си е осигурил престола.

Чи Mен Дун Цзя  е много по-древно от фън шуй, а някои източници предполагат, че е възникнало още по времето на древен Египет и Вавилон. През вековете на китайската история популярността му нараства и приложението му се разширява, за да включи и редица други видове гадания, включително за здраве, брак, раждане, пътуване, лични богатства. Днес включва съвременни приложения най-вече за бизнес и финанси. Един подходящ превод на Чи Mен Дун Цзя е „Мистериозните врати скриващи генерала“.

В това изкуство Чи въплъщава небесната енергия и влиянието й върху човешкия живот. „Чи“ в този случай не е енергийната сила Чи, за която знаем от фън шуй.

„Mен“ буквално се превежда като врата или портал. С всяко действие, което предприемаме, ние създаваме обстоятелства, при които ще отворят врати-възможности, а други ще се затворят. Въпросът е можем ли да видим вратите? И през коя врата е най-добре да преминем и в какъв момент? Коя от тях ще донесе злощастни резултати? Чи Mен Дун Цзя ни дава инструмента, за да преценим правилно.

Дун означава да се скрие или да „избяга, за да остане скрит“. Това са „тайните” ни оръжия, които ще ни направят победители, защото във всяко начинание е от голямо значение да не разкриваме всички наши карти.

Цзя е първият от Десетте Небесни Стълба, основа на всичко в китайската метафизика. Цзя е кодиран военен термин за генерал или велики маршал. Той е лидер, който трябва да бъде защитен, за да запази властта и да осигури успех.

Целта Чи Мен Дун Цзя е да ви постави в оптимална позиция за постигане на желаните резултати във всяка конкурентна среда. Той се използва за прогнозиране и изчисляване на резултатите от плановете ви, използвайки времето и положителните честоти на околната среда. Чи Mен Дун Цзя се основава на астрономически наблюдения и включва различни аспекти на китайски метафизиката, включително учението за Ин и Ян, петте елемента, осемте триграми, десетте небесни стълба и дванадесетте земни разклонения, както и двадесет и четирите слънчеви условия.

Как да използвате Чи Mен Дун Цзя?

Чи Mен Дун Цзя може да се използва като инструмент за прогнозиране за създаване на изключителни резултати в кариерата, финансови решения, взаимоотношения, здраве, кариерни стремежи, изпити или предприемане на важни нови проекти или бизнес начинания. Тя може да се използва като скрито предимство при преговори, за да се обърнат непродуктивни или негативни отношения и събития в живота на един човек. Освен това може да се използва и за намиране на изгубени предмети или хора.

За тази цел използваме един вид диаграма, наречена Пан. Диаграмата Пан представлява магически квадрат 3 × 3 – девет “двореца”, които включват небесния и земния свят, света на духовете, осемте порти и звездния свят. С помощта на сложни изчисления се получават комбинации, като във всеки “дворец” се разполага по един от горните елементи. Тези „джу“ или ситуации се повтарят четири пъти в годината и се разделят на Ин и Ян половини на годината. В този метод годините, дните и часовете имат циклични номера. Например, Джу номерът на 1998 г. е 2, а за 1995 е 5. За първа година се смята 117 пр.н.е, която е изходната година. Джу Шу (числата на ситуацията) са 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 и 9. Те намаляват в Ин Дун период и нараства в Ян Дун период както следва: Ян Дун 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1. Ин Дун 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9. Съществуват общо 18 ситуации.

Времето в картата Пан се определя с помощта на шаблона “24 планини”. Той представлява кръг, разделени на сектори, ориентирани по посоките на света и във всяка посока е позиционирана една от осемте врати. Според него денят има 12 часа, отговарящи на всяко една от 12-те животни от китайския зодиак. Този час отговаря на 2 часа от нашето време. Различните символи се въртят около “дворците” на всеки два часа, което прави общо 1080 различни конфигурации на космическата дъска.

Как да използвате шаблона?

– Първо намерете къде се намира вашия дом на картата и определете посоките по компаса.

– Наложете върху тази карта шаблона “24 планини”. Той представлява кръг, разделен на 24 равни сектора от 15 градуса. Това означава, че всяка една от осемте основни посоки на компаса се разделя на три подсектора. Тези сектори включват – 12-те животни от китайския хороскоп, 8 небесни стълба и 4 триграми. Така се получават сектори не само Изток или на Запад, а Изток-1, Изток-2, Изток 3. Същото важи и за другите посоки. Това се прави един път и картата може да се ползва и по-нататък.

Анализаторът прави връзка с конфигурацията на космическата дъска в момента, когато се поставя даден въпрос, в момента на раждането на даден човек или основаването на едно предприятие например. Типичната Чи Mен графика се построява въз основа на час, ден, месец и година на анализа. Ето защо тя има 4 стълба, които съответстват на времето и деня на анализа.

Възможностите за използване на всички техники на Чи Mен Дун Цзя са неизчерпаеми, а кратките двучасови разходки са една от тези техники за генериране на късмет. С една дума, разходка в точното време, в правилната посока, ще ви зареди с благоприятна енергия Чи, която ще повиши късмета и успеха ви във всички начинания. Някой ще има успехи в работата, друг ще създаде ново романтично запознанство, или ще забележите подобрения в съществуващи връзки. Въпреки това, за да постигнете резултат, трябва да имате точно определена цел. В този случай със сигурност ще получите резултати. Ако нямате точно набелязана цел, след тази специална разходка ще повишите общия си тонус, което също е полезно.

Фигура Шаблон “24 планини”.

Как да направите разходката?

– За разходката се избира едно от осемте основни направления – С, СИ, СЗ, Ю, ЮЗ, ЮИ, С, Ю, а не едно от 24-те, например югозапад, а не югозапад 1 или 2, което е изчислено от картата Пан.

– След като намерите времето и мястото, заредени с благоприятна енергия, нанесете го върху картата и потърсете в същия сектор някакво заведение, кафене или парк (място, където може да се задържите известно време) и се отправете на “лов за късмет.“

– Излезте 15-20 минути, след началото на двучасовия прозорец, но не повече от това.

– Преди да напуснете дома си за разходката, трябва да сте прекарали там най-малко 2-3 часа.

– Слънчевото стандартно време е необходимо да се прехвърли в местно време. Разходките се провеждат в местно слънчево време.

– Важно е да имате в движение най-малко15-20 минути, докато стигнете до определената област.

– Траекторията не е важна, важно е в края на пътя да се намирате на избраното място.

– Колкото повече време прекарате там, толкова повече благоприятна енергия ще получите.

Изчисленията по Чи Mен Дун Цзя са изключително сложни, за това специалистите се обучават с години и за съжаление тук не можем да се задълбочим. Въпреки това в интернет има достатъчно информация, за да може човек сам да навлезе в тази сложна материя. Това което трябва да запомните, когато използвате Чи Mен Дун Цзя, е че ефективността на всички структури засяга всеки по различен начин. Всичко зависи от нашия личен Bazi (4 стълба на Съдбата). При някои хора ефектът се вижда веднага, а при други се изискват дисциплина и търпение, и отнема повече време.

Related Articles

Как да бъдем еко на път?

Възможно ли е да обикаляме света, без да оставяме негативен екологичен отпечатък? Какво да направим, така че да пътешестваме устойчиво и трудно ли се...

Младежи се учат да живеят устойчиво в еко общност край село Буново

Мотивирани поддръжници на екологичния начин на живот се срещнаха през септември в българско еко селище за обмяна на идеи, опит и ноу-хау техники. Младежкият...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

22,037FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles

Как да бъдем еко на път?

Възможно ли е да обикаляме света, без да оставяме негативен екологичен отпечатък? Какво да направим, така че да пътешестваме устойчиво и трудно ли се...

Младежи се учат да живеят устойчиво в еко общност край село Буново

Мотивирани поддръжници на екологичния начин на живот се срещнаха през септември в българско еко селище за обмяна на идеи, опит и ноу-хау техники. Младежкият...

Гората.бг подарява 15 000 дръвчета

Гората.бг ще раздаде безплатно 15 000 дръвчета на всички, които искат „да се събудят за доброто“. По този начин организацията ще отпразнува Деня на...

Как да предпазваме океаните с всяко пускане на пералнята

При всяко изпиране дрехите ни отделят микротъкани, които попадат във водния поток и така намират път към моретата и океаните. Това не би било...