10.3 C
София

Любов и Още нещо

 

Нищо не разбирам от любов. Google, обаче знае всичко! Има 10 начина да дресираш котката и… мъжа си. 10 начина да използваш арганово масло. Чисто! 10 начина за боядисване на яйца. 10 начина за края на света. 10 начина за контрол на холестерола. 10–те Божи заповеди също са там.

Къде сме ние?

 Не знам за вас, аз съм на кантара – съществително нарицателно име, мъжки род. Резултат: експресна диета с ябълки и яйца – отслабване с 10 кг. за 24 часа.

Нямам нужда от диети. Аз съм с Него. Той е толкова грижовен, че изяжда всичко.  „Любовта е като огън, но дали ще стопли сърцето Ви, или ще изгори до основи къщата Ви, е трудно да се каже.” /Джоан Крофорд/.

Моля те, Джоан, лесно е! Вчера той изгори рибата и тигана. Кухнята не успя. После обвини мен за трагичната кончина на сафрида! Наложи се да си призная, че съм виновна и за живака в рибата тон!

„Истинската любов не може да говори, защото истинското чувство се изразява по-скоро с дела, отколкото с думи.” – Шекспир!

Съгласна съм с него, млъквам и минавам като Мая Плисецкая край телевизора, защото Той гледа футбол. Очаквам капка любов. Получавам блуза с леке от майонеза и въпрос: „Ти знаеш ли, че тази майонеза съдържа яйчен прах, вместо яйца и калиев сорбат против дрожди?”

„А ти знаеше ли, че морковите първоначално са били лилави на цвят. Те стават оранжеви през 17-ти век, с по-нови сортове!”, отговарям. След това го моля да спре да чете етикети. Защо да не ни е вкусно? В миналото и доматите са се считали за отровни. Може би след време майонезата ще се окаже панацеята за борба с рака!

Той въздъхва и ми прощава.

„Прошката е висша форма на любов”. /Niebuhr/

Поглеждам мъжа си, премрежвам очи още веднъж и установявам, че той е като кантара – уред… за инквизиция. Явно съм мазохист, мисля си и вземам бележката, която ми подава. Очаквам да прочета:”обичам те”, вместо това е надраскал рецепта с много видове месо. Набързо му обяснявам, че тази храна ще го доведе до запушени кръвоносните съдове – бърз инфаркт или бавен инсулт. Уплашва се и ми подава още 20 лева за по-скъпо месо.

Любовта не се лекува с билки./Овидий/

Избраникът ми е лимон, но лимонът съдържа повече захар от ягодите! Усещам, че моят лимон ще ме доведе до диабет. Пожелавам си много здраве! Ще ми е нужно, край него.

„За да бъдеш щастлив в любовта, не трябва да бъдеш сляп, но трябва от време на време да си затваряш очите!“ (Ашар).

Опитвам се да не го гледам. Излизам на пазар. И отново се налага да затворя очи. Февруари е. Валентинките плъзват като грип. Няма никакво спасение, дори да си сложил противогрипна ваксина. Даже да не си алергичен, получаваш пристъпи от розовото, което те заливакато цунами.

„Най-ценното притежание, което един мъж може да има на този свят, е едно женско сърце.” /Josiah G.Holland/

През февруари можеш да си купиш не само едно, а милиони сърца. Мили мъже, резервирайте маса по-отрано! Купете й, колкото и да не иска, чаша със сърчице, пъзел – „I love you, запалка – „Амур” и онова плюшено мече, стиснало кацата с медец, на която пише: ”Как до теб да се гушна? Нежни думи да ти шушна!”

Не се оглеждайте кой е пред припадък от смях – аз съм. Подобни строфи не вещаят нищо друго, освен силно нарушен сърдечен ритъм. В това състояние, рискът от мозъчен инсулт се повишава от 3 до 5 пъти. Увеличава се и вероятността да се изгубя сред сувенири от дърво, текстилни и магнитни сувенири, сувенири от полирезин, пластмасови сувенири на батерии, сувенири ножове с надпис I love you” !

„Всички мъже са чудовища. На жените не им остава нищо друго, освен да ги хранят по-добре.”/О.Уайлд/.

Купувам месо и вино. За да направят прозрачно вино, производителите в някои страни добавят в него кръв от вол и глина. Е, по добре е от чипса, който организмът храносмила по 3 дни.

„Любовта е единственият смислен и задоволителен отговор на проблема за човешкото съществуване.” /Erich Fromm/

Чудя се, как човешкото съществуване доведе до този кич. Празниците се превърнаха в стоки за краткотрайна и дълготрайна употреба. Оглеждам хората, щастливи са. Възможно ли е кичът да не ти пречи? „Да, ако си влюбен”, прошушва детето в мен. Запушвам му устата с бонбон и продължвам да си мисля за кича.

“Единственият начин да се отървеш от изкушението е да му се отдадеш.” /Оскар Уайлд/ 

Прибирам се в къщи. Очаква ме подарък – изненада. Дрешка, на промоционална цена. Не се чудете кой НЕ се смее до припадък – аз съм тази. Чудя се как да му благодаря – лапвам дъвка. „Дъвченето стимулира сигнали в учебния център на мозъка и по този начин спомага за съхраняването на паметта с напредването на възрастта.”

Чудесно, тази дрешка ще бъде незабравима. Той се усмихва доволно и пробва бургийките. Решил е да излезем на ресторант. Отказвам. Сигурно ще ме заведе в ресторант за бързо хранене, в който бургерите ще са във вид на сърчица. Февруари прилича на кардиологично отделение.

„Боли ме една жена в цялото тяло”, казва Борхес. Аз нищо не казвам, мълча интелигентно и гледам с него 2458-серия, в която героят е поет, а любовта му муза. Сигурна съм, че ще родят даровити деца с имена на звезди: Азис, Памела, Чебурашка.

„Любовното удоволствие трае един миг. Любовната мъка трае цял живот.“

Това е френска поговорка, а като става въпрос за любов, на французите може да се вярва. Усещам, че вече съм до вратата. Подавам му ръка и го моля да станем случайни минувачи, докато смъртта ни раздели. Опитвам се да избягам. Той ме спира и ми обяснява, че жилището е мое. След това ме пита дали може да си вземе дрешката. Подавам му и бургиите и се моля генното инженерство да се развива по-бързо. Ще си направя дете от съседката. Тя е пилот на хеликоптер. Казвам ви, ако детето е момченце, искам да прилича на нея.

Related Articles

Как да бъдем еко на път?

Възможно ли е да обикаляме света, без да оставяме негативен екологичен отпечатък? Какво да направим, така че да пътешестваме устойчиво и трудно ли се...

Младежи се учат да живеят устойчиво в еко общност край село Буново

Мотивирани поддръжници на екологичния начин на живот се срещнаха през септември в българско еко селище за обмяна на идеи, опит и ноу-хау техники. Младежкият...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

22,037FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles

Как да бъдем еко на път?

Възможно ли е да обикаляме света, без да оставяме негативен екологичен отпечатък? Какво да направим, така че да пътешестваме устойчиво и трудно ли се...

Младежи се учат да живеят устойчиво в еко общност край село Буново

Мотивирани поддръжници на екологичния начин на живот се срещнаха през септември в българско еко селище за обмяна на идеи, опит и ноу-хау техники. Младежкият...

Гората.бг подарява 15 000 дръвчета

Гората.бг ще раздаде безплатно 15 000 дръвчета на всички, които искат „да се събудят за доброто“. По този начин организацията ще отпразнува Деня на...

Как да предпазваме океаните с всяко пускане на пералнята

При всяко изпиране дрехите ни отделят микротъкани, които попадат във водния поток и така намират път към моретата и океаните. Това не би било...