17.4 C
София

Летящите звезди

„Летящи звездите“ не са наистина звезди по смисъла на астрономията или астрологията. Това са картинни символи, използвани във фън шуй, за да се обясни влиянието на енергиите в нашата околна среда и тяхното взаимодействие в различните области на къщата. Чрез използване на взаимодействието на времето, пространството и обектите, се създава диаграма за анализиране на положителната и отрицателната аура на сградите. Тя включва анализ на богатството, успеха, взаимоотношенията, както психичното състояние и здравето на жителите.

В квадрата Луо Шу летящите звезди са девет цифри. Числата винаги се местят от северозападния ъгъл към западния, североизток – на юг, на север – югозапад, на изток – югоизток и обратно към центъра. Времето е разделено на 20-годишни цикли. Всеки цикъл от 20 години е един период, а един Голям цикъл се състои от 9 периода и обхваща 180 години. Летящите звезди „пътуват” всяка година в различните зони на дома и променят своите седалища според китайския слънчев календар. Той не трябва да се бърка с китайския лунен календар, който има по-голяма популярност.

Летящите звезди са в хармония или дисбаланс със секторите, в които те „летят“ и имат благоприятно или неблагоприятно влияние в тези области. За да се хармонизират в къщата, трябва да бъде балансирано, отслабено или засилено тяхното влияние, в зависимост от тяхната позиция. Благоприятните звезди могат да бъдат подсилени с положителна енергия, за да се увеличи техният благоприятен ефект, а отрицателните звезди трябва да се идентифицират, с цел намаляване на вредните и опустошителни ефекти в домовете ни. „Звездите“ могат да ни засегнат по различни начини, както и чрез липса на късмет, или предразположение към здравни проблеми. Петте елемента (огън, земя, метал, вода и дърво) се използват, за да се увеличи или да се отслаби влиянието на Летящите звезди чрез поставяне на правилния елемент в съответния сектор.

За периода 2004-2023 година звездите (числата) 8, 9, 1, 6, 4 са най-благоприятните в квадрата Луо Шу. Звездите 2 и 5 са отрицателни, а 3 и 7 имат незначителен ефект. Звездата (числото) на 2015 г. е 3, а разположението на „звездите” е показано на квадрата Луо Шу по-долу.

 

      СЕВЕР      
             
    4 8 6    
ЗАПАД   5 3 1   ИЗТОК
    9 7 2    
             
      ЮГ      

За да можете да определите с точност разположението на секторите във вашето жилище, вземете плана му и наложете върху него мрежа от еднакви правоъгълници с 3 на 3 правоъгълника. След това надпишете тези правоъгълници в съответствие с посоките.

Тези звезди представляват сложен и комплексен анализ на времето и пространството в една къща или стая. Магнитната ориентацията на къщата и момента на настаняването в нея, както и поставянето на мебелите, са важни фактори, влияещи на живеещите в къщата хора. Въз основа на квадрата на Луо Шу, Летящите звезди съчетават ефектите от движението на планетите. Можете да използвате времето и пространствените посоки, за да обясните събитията, настъпващи в даден период от време. Този метод е изключително популярен в Хонг Конг, Тайван, Тибет, Малайзия и Китай.

Секторите с неблагоприятно влияние до м. февруари 2016 г. са запад, юг, югоизток. Благоприятните сектори до м. февруари 2016г са:

За пари – север, югозапад.

За кариера – североизток.

За любов – изток, северозапад, югозапад.

За обучение – изток, северозапад.

 

Звездите на благоприятната Чи

Звездата на благоденствието и късмета – Бялата осмица (8)

Най-благоприятната звезда тази година е в сектора Север. Ако входната врата е на север,  тази година е благоприятна за нови проекти, промоции, успехи в училище, богатство и отношения. За повишаване на полезния ефект от тази звезда, можете да поставите пред вашия вход или в Северената зона предмет от кварц в синкави оттенъци, статуя на дракон или зелено растение, като Crassula argentea, символ на богатството. Тази зона също е много благоприятна за любовта и семейните отношения за хората, които са родени под знака на Маймуната, Плъха, Вола и Дракона. Не поставяйте метални предмети на север, защото отслабват благоприятната енергия. Поставете килим, кувертюра или декорация в цветовете на земята и огъня – жълто, оранжево, кафяво.

Звездата на добрата новина – Пурпурната деветка (9)

Звездата на добрата новина е на Югозапад. Ако входната врата е в югозападната част, тази година е благоприятна за кариера, приятелства, любов, брак и раждания. За да усилите ефекта на звездата на добрата новина, поставете пред входната врата (ако е в този сектор) или в сектора югозапад, свежи цветя, обекти със знака на Маймуната или Козата или златна тиква. Поставете свещи или лампа в червен цвят. Имайте предвид, че югозапад е слаб сектор от 2004 до 2023 г., така че избягвайте поставянето на движещи се предмети като аквариуми или фонтани.

Звездата на любовта – Бялата единица (1)

Звездата на любовта е на изток. Ако входната врата на дома е на изток, тази година е благоприятна за създаването на ново семейство и за просперитет на семейството, образование и пътувания. Той е особено благоприятен за длъжностните лица. Поставете символи на двойно щастие, декоративни изделия от червени или розови цветя (божур), семейни снимки, снимки от сватба или на двойка в източния сектор, за да бъдат насочени към засилването на ефекта на любовната звезда. Ако искате далечно пътуване, поставете на входната врата образите на местата, които искате да отидете. Заек е зодията на тази посока, така че е благоприятно да поставите на това място статуетки на Коза, Прасе или Заек за укрепване на сектора. Ако вашата баня или килер са в тази зона, то тя няма да има влияние.

Звездата на малкото богатство – Бялата шестица (6)

Звездата на Бялата шестица е в Североизточната част. Числото 6 символизира, че „всичко е наред“. Тази година е благоприятна за доходите, промените в кариерата, преместване и пътуване. Особено благоприятен период за полицаи, държавни служители и финансови агенти. За да се засили положителната Чи, трябва да сложим обекти от кварц или златист метал в северноизточната зона на къщата или на вратата. Поставете статуетка на метална Змия или Плъх в Североизточния сектор, за да неутрализира опозицията на Юпитер. В подкрепа на знака на Свинята, сложете статуетка на Петел или Метален феникс. За да отслабите енергията на метала, поставете черно, бяло, или предмети с неправилна форма.

Звездата на обучението – Зелената четворка (4)

Звездата на обучението тази година е в сектора Северозапад. Звездата 4 представлява промяната, промоцията, славата, новите проекти, успешните изпити и любовта, но също и негативните емоции, невярността, нестабилността. Тази година е особено благоприятна за хора, работещи в областта на политиката и администрацията. Поставете зелени растения, цветя, пагода (пагодата означава повишение) или девет бамбукови пръчки. Можете също така да поставите статуетка на Свинята в северозападната зона, за да увеличите шансовете си. Цветовете червено, оранжево и лилаво са за предпочитане. За да неутрализирате ефектите на зелената четворка, поставете в зоната кристален глобус или лампа. Махнете всички метални декорации от северозападната част.

Неутралната звезда – Нефритената тройка (3)

Тази година неутралната звезда (3) е в центъра на всяка стая. Чи-центърът на стаята е мястото, което най-често се ползва в помещението. Нейният елемент е дърво, тя символизира производството, промоцията и знаменитостта. Всички се възползват от по-благоприятно влияние в дейността им, особено литератори, учители и спортисти. Но тя също така символизира гняв и раздори. Обърнете особено внимание на образованието и здравето на децата си. През тази година тя е неутрална и няма нужда да се коригира, но все пак избягвайте споровете с роднини или съседи, защото тройката е символ и на скандалите. Поставете декоративни елементи в червено в детската стая и/или на масичката в хола си и/или центъра на вашия дом.

Звездите на Слаба Чи

Звездата на нещастието Жълтата петица (5)

През 2015 г. планетата Сатурн, която е символ на звездата на лошия късмет, е на Запад. Тя има силно влияние върху Земята. Тази година западната част на дома или западната част на стаите са мястото, където най-силно е съсредоточена негативната енергия. Нейното влияние носи болести, нещастни случаи, парични проблеми и всякакви неприятности. Поради това не трябва да започвате ремонти в западния сектор на дома или стаята тази година. Не инсталирайте таблата на леглото си и не седете с гръб към Запада. Това важи само при поставянето на нови мебели в дома или офиса. Ако те вече са ориентирани към Запад преди 4-ти февруари 2015 г., няма нужда да се променят. Не палете огън и не поставяйте фонтани или механични предмети (например часовник) назапад. Избягвайте също да поставяте червени или жълти предмети. Можете да окачите китайски метални камбанки или поставете голям метален предмет извън входната врата. Може също да поставите пред входната врата на къщата сива изтривалка. Избягвайте да блъскате западните врати, затваряйте вратата си плавно, не чукайте и не пробивайте, за да не разбудите негативната енергия и ще избегнете сериозни проблеми, нарушения на здравето, загуби и други проблеми.

Звездата на Черната земя – Черната двойка (2)

Силата на Звездата на Черната двойка тази година е отслабена, тъй като елементът на Югоизточния сектор е Дърво, а този елемент доминира на Земята. Това е сектора на болестите. За да излъжете Черната двойка, можете да си направите медицински тестове и изследвания, като по този начин, симулирайки заболяване, ще избегнете негативното въздействие на Звездата 2. Ако входната врата е в този сектор, трябва да  внимавате за проблеми с храносмилателната и половата система. Поставете пред входната врата сива постелка, шест китайски монети под килима или окачете кратунка. Избягвайте поставянето на червени обекти и свещи в сектора. Поставете декорация в сиво и сребристо, защото металът изтощава негативната енергия на Черната земя.

Звездата на покоя – Червената седмица (7)

Звездата на Чи в покой е в южната част на дома. Ако входната врата е на юг, пазете се от пожари през тази година, кръвни проблеми, спорове и съдебни дела. Сложете голям съд с подсолена вода или вода с оцет пред входната врата или в южния сектор. Когато металът ръждясва, потушава огъня. Водата не трябва да се движи, т.е. трябва да се избягва поставянето на аквариум или фонтан.

Използвайте влиянието на благоприятните звезди, като прекарвате в местата на тяхното влияние повече време. И по възможност избягвайте неблагоприятните сектори – особено Запад.

За предпазване от лошото влияние на неблагоприятните Летящи звезди, можете да използвате защита със сол. Това е много ефективно средство за защита и за противопоставяне на най-вредните от звездите. Тя ще действа като гъба и се поеме цялата лоша енергия в дома. Също се използва за почистване на дома след тежка работа, смърт, болест, чести кавги и т.н.

Защитата чрез движеща се вода – фонтан или аквариум, също може да се използва, но е добре да се постави само в един сектор (Изток, Североизточен или Северен).

Как се прави защита със сол

Тази защита е изключително силна. Вземете буркан или стъклена чаша без столче. Поставете го върху метална или бяла чиния. В центъра на чинията поставете чашата. Напълнете я до 2/3 от обема с морска сол и допълнете с вода до 1 см под ръба.  С течение на времето солта кристализира по стената на чашата. Тази кристализация се появява по-бързо или по-бавно, в зависимост от концентрацията на негативна енергия в стаята и  къщата. Кристалите първо ще се образуват вътре в чашата до ръба и след това ще започнат да преливат върху външната стена. Скоростта на кристализацията може да варира от дни до седмици, в зависимост от степента на негативизъм, която присъства в дома ви. Фън шуй  казва, че лошият късмет излиза на повърхността и солта го неутрализира. Ако кристализацията е по-бавна, оставете чашата на мястото един месец. В края на този месец вземете всичко (дори и чашата) и ги изхвърлете, ако е възможно извън дома. И опитайте отново за още един месец. При всякакво преместване или докосване на защитата, задължително използвайте ръкавици. Това се прави във всички стаи за интензивно пречистване. След това тя се извършва само в сектора Запад, където е звездата 5, за да успокои неблагоприятните ефекти.

Related Articles

Как да бъдем еко на път?

Възможно ли е да обикаляме света, без да оставяме негативен екологичен отпечатък? Какво да направим, така че да пътешестваме устойчиво и трудно ли се...

Младежи се учат да живеят устойчиво в еко общност край село Буново

Мотивирани поддръжници на екологичния начин на живот се срещнаха през септември в българско еко селище за обмяна на идеи, опит и ноу-хау техники. Младежкият...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

22,037FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles

Как да бъдем еко на път?

Възможно ли е да обикаляме света, без да оставяме негативен екологичен отпечатък? Какво да направим, така че да пътешестваме устойчиво и трудно ли се...

Младежи се учат да живеят устойчиво в еко общност край село Буново

Мотивирани поддръжници на екологичния начин на живот се срещнаха през септември в българско еко селище за обмяна на идеи, опит и ноу-хау техники. Младежкият...

Гората.бг подарява 15 000 дръвчета

Гората.бг ще раздаде безплатно 15 000 дръвчета на всички, които искат „да се събудят за доброто“. По този начин организацията ще отпразнува Деня на...

Как да предпазваме океаните с всяко пускане на пералнята

При всяко изпиране дрехите ни отделят микротъкани, които попадат във водния поток и така намират път към моретата и океаните. Това не би било...