6.8 C
София

Завръщане към светлината

Днес Барбара Рен изнася лекции по целия свят и учи хората да прилагат различен подход към собственото си здраве чрез природосъобразно хранене и лечебни техники. Автор е на книгите „Клетъчно пробуждане” и „Завръщане към светлината”.

Ние живеем в най-вълнуващото време. Земята търпи значителни промени и нашата галактика навлиза в нова астрологична епоха. В науката и технологиите почти всекидневно се правят нови открития. Възраждат се привидно изгубени стари знания. Всеки ден получаваме нова информация от медиите, но как да я пресеем и да решим кое е значимо за нас и кое не е? Как да различим истинското от фалшивото? Огромна част от информацията е противоречива, особено що се отнася до здравето. Днес шоколадът е полезен, утре вече е вреден. Днес червеното вино ще ти помогне да живееш по-дълго, предпазвайки те от сърдечни заболявания, утре може да те предразположи към чернодробни болести. Трудно е да решиш на кое да вярваш.

От друга страна ние на Запад сме обект на огромен заговор. Учили са ни, че ако искаме мъдрост и знание, трябва да търсим извън себе си. Че жизненоважната информация е в библиотеките, в университетите и в умовете на другите. Никога не са ни казвали, че можем да погледнем и навътре. През последните години много хора започнаха пътуването към себе си чрез медитация, йога и други източни практики, но все още сме склонни да чакаме други да ни казват как да бъдем себе си. Истината не е „там някъде“, а вътре във вашата изумителна същност, защото ставащото около нас оказва пряко въздействие върху телата ни и нашият начин на живот влияе пряко върху вселената.

Когато говоря за здраве, нямам предвид отсъствието на болестни симптоми, а дълбоката свързаност с нашата същност и с мястото ни във вселената. Тази свързаност трябва да се усеща на физическо, емоционално и духовно ниво. Сега тези три аспекта не са обединени, те са напълно откъснати, но всъщност емоционалното ни състояние съединява физическото и духовното в едно цяло. Емоциите безспорно е най-добрият възможен индикатор дали вървите към хармония или сте в състояние на дисхармония. Когато се чувствате добре, вие знаете, че вървите в правилната посока. Когато се чувствате зле, значи се отдалечавате от живота, който наистина желаете. Когато говоря за свързване с чувствата, нямам предвид свързване с вътрешния гняв, с чувството за вина, с разочарованието и страха, а връзката с вътрешната мъдрост и с макрокосмоса. Нищо във вселената не е случайно, всичко е част от неспирен и взаимосвързан процес.

Стресът и страхът предизвикват дехидратация, а тя предизвиква страх и стрес. Но какво предизвиква обезводняването? Всъщност основният принцип на клетъчното пробуждане, е че всеки вид стрес се регистрира във водния компонент на тялото като дехидратация. Нещо повече – в мига, в който тялото се обезводни, това се изразява като стрес. И така, външният стрес предизвиква клетъчна дехидратация, която води до вътрешен стрес. Първо се променя зарядът вътре в клетката и потенциалът на клетъчната мембрана намалява и ние губим способността си да задържаме електронните облаци. Затова моментално губим и способността си да задържаме и излъчваме светлина. Вече казахме, че всеки стрес или страх води до дехидратация.

Освен стреса от неосвободените емоции, върху нас оказват въздействие и стресовете от околната среда. Най-лошият от тях е електромагнитното въздействие на мобилните телефони, компютрите, wi-fi, електрическите одеяла и много електроуреди, създаващи потенциално опасни електромагнитни полета.

Наличието на твърде много натрий и недостатъчно калий в храненето може да бъде много стресиращо. Трябва да се грижим в храната и питиетата ни да доминира калият, ако искаме да се радваме на пълния си потенциал. В храненето на Запад доминират калцият и натрият.

Как лекуваме болестите?

В наши дни хората, които се разболяват, са обсебени от изличаването на симптомите. Това е много потискащ процес. Бихме могли да разгледаме и ваксинациите, които остават в тялото като вибрация на болест, която човекът би могъл да срещне някога в живота си. Днес, още преди да е навършило 2 г., детето може да получи 32 ваксини, а това са вибрационни послания на 32 болести.

Какво кара клетката да спре да функционира по идеалния начин?

Простият отговор е: дехидратацията. Когато се обезводним, тялото ни прави така, че да защити оставащата вода, като обвива клетъчната мембрана с холестерол. Но веднага, щом това се случи, то оказва въздействие върху дневния/нощния обмен и променя заряда на клетката. Това може да постави началото на болестта.

Всеки вид стрес – хранителен, свързан с начина на живот, с наследствеността или с емоциите – ще намери физическо проявление: ще доведе до дехидратация и ставаме много уязвими към болестите. Затова задачата ни е да уверим тялото, че не е дехидратирано. Това става като се изпраща сигнал от дебелото черво – органът, който регистрира дехидратацията.

През последните две години успях да си изясня, че една от най-големите причини за стреса в телата ни, а съответно и за дехидратацията, е приемът на животински и растителни мазнини, особено загретите животински мазнини. Проблемът е, че повечето хора, както показва собственият ми опит, не могат да разграждат двата вида мазнини. В идеалния случай черният дроб ги разгражда и контролира хидратацията, а бъбреците действат като филтри. Ако обаче консумираме твърде много растителни и животински мазнини, черният дроб не успява да ги разгради и те преминават чрез лимфните капиляри в чревните власинки на тънките черва направо в лимфата, забавят я и предизвикват стагнация и конгестия. Това е източник на стрес и съответно на дехидратация.

Но всички болести започват със стреса, който води до дехидратация, влияе върху движението през цялото тяло и предизвиква стагнация и натрупване на токсини. Когато токсичността достигне тази точка, особено при малки деца, в тялото възниква възпаление – под формата на възпалено гърло или ушна инфекция. Но ако продължим да притискаме тялото по същия начин, то вече не е в състояние да предизвиква локализирани инфекции, за да бъде поправена ситуацията, а вместо това засегнатите клетки престават да комуникират с останалата част от тялото.

Само когато хидратацията е добра, лимфата може да функционира правилно, тялото се пречиства и имунната система е силна.

И така, първото нещо, за което трябва да си дадем сметка е какво е количеството на загретите мазнини в диетата ни (бисквити, торти, сладкиши и др.) и да ги сведем до абсолютния минимум. Наситените мазнини – масло, кокосово масло и животински мазнини – са по-безопасни при готвене, защото нямат двойни въглеродни връзки. Бих ви препоръчала, да избягвате да ядете загрети животински и растителни мазнини, за да не претоварвате черния дроб – органът на хидратацията.

Важно е да помислим и каква вода пием. Чешмяната вода може да съдържа големи количества неорганичен калций, който се просмуква в нея, преминавайки през пластовете варовик. Освен това имаме нужда от достатъчно силициев диоксид, за да поддържаме гъвкавостта на клетките си и доброто състояние на тялото, изхвърляйки ненужното. Добри хранителни източници на силициев диоксид са копривата, хвощът и младите стебла на растения като пшеницата, овеса и ечемика.

РН на тялото също е важен, особено рН на извънклетъчните течности, защото стагнацията там повлиява микрозимите и оттам върху състоянието на цялата клетка. Ние сме алкални същества, но всички метаболитни процеси на тялото пораждат киселинност и трябва да работим усърдно, за да останем алкални. Кръвта трябва да поддържа рН стойност 7,34, иначе организмът ще загине. Тя остава алкална, но често за сметка на останалата част от тялото – ставите започват да се променят, мускулите ни болят, кръвната захар пада и скача, а умът не винаги е ясен.

От хранителна гледна точка, ако искаме да поддържаме алкалното състояние на тялото, зеленчуците са най-добрите ни приятели, особено ако са отгледани биодинамично. И накрая, способността на клетката да улавя фотони от светлината, е жизненоважна за осигуряване на максимално количество кислород, който да поддържа идеалната картина, при която аденозинтрифосфатът се произвежда от 80% кислород и 20% глюкоза.

Знаем, че тялото не само улавя и складира светлина, но я и произвежда. Всяка клетка създава измерима светлина под формата на „биофотони“ от спиралата на ДНК. „Излъчването“ на биофотони е фотографирано и се посочва, че нараства неимоверно, когато един човек лекува друг. Ето защо така страстно поддържам доброто старо кърмене и техниките, носещи пълния спектър на светлината, като компресите с рициново масло за възстановяване на функцията на черния дроб; ваните с английска сол като естествено успокоително за тялото; и методите, укрепващи елиминационните пътища, намаляващи нивата на стреса в тялото, и спомагащи възстановяването на хидратацията му. Включила съм всички тези техники в новата си книга „Завръщане към светлината”, но се надявам междувременно да сте в състояние да си представите всяка клетка в тялото си като микрокосмос и да разберете важността й за извличането и използването на елементите от макрокосмоса. Как те ще взаимодействат е жизненоважно за здравето – и за връзката ни с универсалната мъдрост.

 

 

Related Articles

Как да бъдем еко на път?

Възможно ли е да обикаляме света, без да оставяме негативен екологичен отпечатък? Какво да направим, така че да пътешестваме устойчиво и трудно ли се...

Младежи се учат да живеят устойчиво в еко общност край село Буново

Мотивирани поддръжници на екологичния начин на живот се срещнаха през септември в българско еко селище за обмяна на идеи, опит и ноу-хау техники. Младежкият...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

22,037FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles

Как да бъдем еко на път?

Възможно ли е да обикаляме света, без да оставяме негативен екологичен отпечатък? Какво да направим, така че да пътешестваме устойчиво и трудно ли се...

Младежи се учат да живеят устойчиво в еко общност край село Буново

Мотивирани поддръжници на екологичния начин на живот се срещнаха през септември в българско еко селище за обмяна на идеи, опит и ноу-хау техники. Младежкият...

Гората.бг подарява 15 000 дръвчета

Гората.бг ще раздаде безплатно 15 000 дръвчета на всички, които искат „да се събудят за доброто“. По този начин организацията ще отпразнува Деня на...

Как да предпазваме океаните с всяко пускане на пералнята

При всяко изпиране дрехите ни отделят микротъкани, които попадат във водния поток и така намират път към моретата и океаните. Това не би било...