22.8 C
София

Енергийно пречистване на дома

Ето няколко ситуации, които могат да внесат отрицателни енергии у дома.

 Да поканите неприятни гости

Това е основният начин отрицателната енергия да проникне в дома ви. Когато се срещате с непознати, е по-добре първо да се видите с тях на неутрално място, например в ресторант. Така ще ги прецените предварително и лошата енергия няма да може да влезе и да се задържи у вас.

 

Урна с праха на обичан близък или домашен любимец

Прахът им трябва да бъде освободен, за да можете да поставите ново начало в живота си. Трябва да оставите енергията на починалите да почива в мир, което не може да стане, ако тяхната прах е затворена в контейнер върху вашата камина.

 Сухи цветя

Мъртвите цветове събират много прах, който не трябва да се натрупва в дома. Цветята от коприна са допустими според фън-шуй.

 Подаръци от неприятни хора

Трябва да приемате подаръци, направени само от сърце. Другите трябва да се дадат на хора, които имат нужда от тях.

 Предмети, от които другите искат да се отърват

Не трябва да приемаме неща в дома си, само за да имате повече от тях. Натрупването на излишни вещи води до застояване на благоприятната енергия.

 Образи на насилие

Не трябва да държим в дома си никакви образи на насилие – нито картини на война, нито афиши от филми, които илюстрират негативни преживявания, нито плакати с агресивни изображения.

 Агресивна музика

Музиката може да внесе хармония или хаос в дома. Тук изборът на предпочитана музика трябва да се подчини на принципа, че хармоничната музика предизвиква хармония.

 Мебели с неизвестен произход

Случва се най-често, когато наемаме мебелирано жилище, или когато купуваме мебели на старо. Никога не трябва да се купува легло на старо, то пази енергията на предишния си собственик. Ако все пак се налага, сменете поне матрака. Същото се отнася и за дрехите втора употреба, които трябва да се избягват, тъй като не познаваме предишния собственик и преживяванията, с които той е заредил дрехата.

Преди да поканите нов човек вкъщи или да внесете нова придобивка, трябва да ги освободите от всички стари негативни преживявания, с които са свързани.

Преди да започнем енергийното прочистване, трябва да направим основно почистване на дома. Не е случайно, че всяка пролет се прави основно пролетно почистване. За да заредим дома с положителна и здравословна енергия, трябва да го изчистим от излишните неща, мръсотията и праха. Както е известно, според фън-шуй безпорядъкът се отразява негативно върху психиката ни и източва жизнената енергия на човека.

Първото нещо, с което да започнете, е да почистите внимателно навсякъде. Избършете праха, измийте подовете, стените и прозорците, махнете паяжините и мръсотията. Не забравяйте да се отървете от всички ненужни и безполезни неща, които всеки има навика да трупа, „в случай, че потрябват”. За да освободите място за нови неща и положителни преживявания, трябва да изхвърляте енергията на миналото.

След основното почистване се подгответе за енергийното прочистване.

Като за начало си направете лечебна сол, като вземете обикновена стъклена водна чаша и я напълните до половината със сол. Напълнете я с вода до 1см под ръба. Поставете по една чаша под всяко легло и във всяка стая. След около месец (или по-рано) ще забележите как солта е кристализирала. Изхвърлете всичко, включително и чашата! Продължете процедурата, докато спре да се забелязва вече кристализация. При следващите процедури можете вече само да измивате чашата. Така ще започне пречистването на помещението от негативната енергия.

Снабдете се със свещи, тамян, свежи цветя, малки камбанки (гонг или тибетски цимбали), малко изворна вода, сол и няколко чинии.

Как да процедираме

Осигурете си най-малко един час, в който никой няма да ви безпокои. Изключете телефона си. Колкото по-голямо внимание отделите на почистването, толкова по-ефикасно ще е то. Така че се подгответе добре предварително.

Как се прави

Свалете си бижутата, часовника и всичко метално от вас.

Изключете радиото, телевизора и музиката.

Поставете една маса на централното място в дома – на мястото, което вие чувствате като център на дома, дори това да не е геометричния център.

Покрийте масата с покривка и поставете всички гореизброени вещи – свещи, тамян, свежи цветя и т.н.

Застанете близо да масата и вдишайте няколко пъти дълбоко със затворени очи, за да прочистите съзнанието си.

Запалете ароматна пръчица.

Налейте изворната вода в една купичка и поставете ръце върху нея, за да заредите водата с позитивна енергия. Представете си как вашата позитивна нагласа преминава от ръцете ви във водата. Повтаряйте фраза като тази “Вода, ти, която идваш от земята, пречисти дома ми, направи го по-чист”, или си измислете някоя по-лична фраза.

Използвайте вашите камбанки, като позвънявате при завършването на всеки етап.

След като заредите водата, започнете прочистването от входа на дома. Обикаляйте помещенията по посока на часовниковата стрелка. Опитайте се с отворени ръце да “усетите” енергията, която протича през стените, ъглите, мебелите. Ако получите впечатление, че някое място е “по-тежко”, вземете камбанките и ги разклатете и напръскайте с малко вода. Вземете тамяна и очертайте кръг около вас. Завършете процеса, като поставите запалена свещичка в чинийка, заобиколена от свежи цветя. Спрете се за момент и се концентрирайте върху вашите пожелания за тази част на къщата.

Повторете тази процедура във всяка стая на дома, без да бързате, като се концентрирате.

В дните, последващи прочистващата процедура, следете за случващото се около вас.

Харесвате ли повече дома си? Някои места струват ли ви се по-уютни? Какво правят децата и домашните любимци? Чувствате ли значителна промяна в тяхното поведение?

Това може да ви заприлича на религиозна церемония, но в никакъв случай не е такава! Напротив, това е едни повод да усетите енергията, която циркулира в дома ви и около вас и чудесна възможност да неутрализирате негативната енергия, която спъва напредъка в живота ви.

Related Articles

Как да бъдем еко на път?

Възможно ли е да обикаляме света, без да оставяме негативен екологичен отпечатък? Какво да направим, така че да пътешестваме устойчиво и трудно ли се...

Младежи се учат да живеят устойчиво в еко общност край село Буново

Мотивирани поддръжници на екологичния начин на живот се срещнаха през септември в българско еко селище за обмяна на идеи, опит и ноу-хау техники. Младежкият...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

22,037FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles

Как да бъдем еко на път?

Възможно ли е да обикаляме света, без да оставяме негативен екологичен отпечатък? Какво да направим, така че да пътешестваме устойчиво и трудно ли се...

Младежи се учат да живеят устойчиво в еко общност край село Буново

Мотивирани поддръжници на екологичния начин на живот се срещнаха през септември в българско еко селище за обмяна на идеи, опит и ноу-хау техники. Младежкият...

Гората.бг подарява 15 000 дръвчета

Гората.бг ще раздаде безплатно 15 000 дръвчета на всички, които искат „да се събудят за доброто“. По този начин организацията ще отпразнува Деня на...

Как да предпазваме океаните с всяко пускане на пералнята

При всяко изпиране дрехите ни отделят микротъкани, които попадат във водния поток и така намират път към моретата и океаните. Това не би било...