14.2 C
София

Декорация с фън шуй елемента вода

Водата е единственият от петте фън шуй елемента, който може да съществува в няколко различни състояния – от течност (вода), до газообразно (пари) и твърдо (лед). Тази метаморфоза подчертава мощта и често неизподозираните тайни на водния енергиен елемент.

Фън шуй елементът вода е също единственият елемент, който е абсолютно свободен в своето присъствие и израз – тя може да падне от небето (дъжд), тя може радостно да тича, почива или играе на повърхността на земята (реки, езера, океани), както и да проникне в най-големите дълбочини на земята (подземни води).

Нищо чудно, че „фън шуй“ означава „вятър и вода“. Фън-вятър е израз на въздуха, без който нищо не може да живее, а водата е кралицата на всички елементи и жизнено необходима на всички – от растенията до животните и хората.

КОГА да декорирате с водния фън шуй елемент:

Точно както водата е от съществено значение за живота на Земята, така и този елемент е силно желан в обзавеждането на вашия дом или офис. Водата също е древен символ на изобилието, така че съумеете ли да изразите елемента вода в интериора си, ще привлечете повече изобилие. Когато смятате, че има застой във вашите кариера или финанси, трябва несъмнено да засилите присъствието на елемента вода.

КЪДЕ в интериора да съсредоточите водната стихия

Необходимо е да поставите фън шуй елемента вода във вашия дом или офис в посоките север, изток и югоизток. Водният фън шуй елемент трябва да се постави в областите Па Куа «Кариера», «Здраве и семейство» и «Пари и Изобилие».

КАК да украсите с водния фън шуй елемент

Изцелението, животворното действие и загадъчната енергия на елемента Вода можете да изразите с цветовете синьо и черно, с разнообразни водни елементи, с течащи фигури или образи на вода, огледала, както и множество декоративни елементи в сини и черни цветове. Най-добре е да изразите фън шуй елемента по един фин начин, с визуално приятни и естетически подходящи елементи, които подхождат на декора в дома или офиса.

Предлагаме ви различни декоративни елементи, които най-добре изразяват енергията на водния фън шуй елемент.

Фонтани и водни елементи

Няма по-добър начин да изразите енергията на водата от един фонтан. Един красив фън шуй фонтан не само ще създаде по-добра енергийна във вашето пространство, но и ще успокои и обнови вашата енергия.

Огледала

Огледалата също носят силно присъствие на елемента вода. Не случайно те се наричат аспирина на фън шуй, тъй като могат значително да променят потока на енергията в дадено пространство. Единствените места, където не трябва да ги поставяте, са във вашата спалня или зад бюрото, на което работите.

Стена, боядисана в цветовете на елемента вода

Във фън шуй, цветът е един от най-лесните начини да внесете необходимата промяна в енергията на вашия дом или офис. Водните фън шуй цветове са синьо и черно, така че можете да се чувствате свободни да оцветите северната стена в свеж син цвят.

Сини възглавници, килими, завеси

Най-лесният начин да внесете елемента вода в декора. Без значение дали става въпрос за възглавници, килими или завеси – винаги можете да намерите визуално приятен начин да създадете добра фън шуй атмосфера. Използвайте естествени материи като коприна, кадифе или памук.

Осветление с водни цветове

Добрата фън шуй атмосфера зависи много от качеството на светлината. Когато търсите най-добрите осветителни тела за дома, помислете как можете да внесете необходимите фън шуй цветове и форми на елементите с цветовете и дизайна на вашите осветителни тела.

Сини или черни вази

Можете да засилите присъствието на елемента вода с вази. Група от няколко вази създава усещане за вода. Поставете ги в близост до синята стена и вече сте създали силна и успокояваща фън шуй атмосфера.

Рамки на картини или снимки във водните цветове

Друг лесен и шик начин да въведете елемента вода в пространството около себе си.

Снимки на вода

Когато имате свободно пространство на стената, поставете снимка или картина на вода – река, водопад, езеро, море… имате голям избор. Можете да вземете снимка, направена и от вас, сложете я в рамка с черен цвят и ще създадете благоприятен фън шуй елемент.

Креативни фототапети с воден елемент

Красивите фототапети могат да направят чудеса в интериора. Можете да освежите северната стена с океански изглед или да оживите югоизточната стена с пролетен водопад.

Related Articles

Как да бъдем еко на път?

Възможно ли е да обикаляме света, без да оставяме негативен екологичен отпечатък? Какво да направим, така че да пътешестваме устойчиво и трудно ли се...

Младежи се учат да живеят устойчиво в еко общност край село Буново

Мотивирани поддръжници на екологичния начин на живот се срещнаха през септември в българско еко селище за обмяна на идеи, опит и ноу-хау техники. Младежкият...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

22,037FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles

Как да бъдем еко на път?

Възможно ли е да обикаляме света, без да оставяме негативен екологичен отпечатък? Какво да направим, така че да пътешестваме устойчиво и трудно ли се...

Младежи се учат да живеят устойчиво в еко общност край село Буново

Мотивирани поддръжници на екологичния начин на живот се срещнаха през септември в българско еко селище за обмяна на идеи, опит и ноу-хау техники. Младежкият...

Гората.бг подарява 15 000 дръвчета

Гората.бг ще раздаде безплатно 15 000 дръвчета на всички, които искат „да се събудят за доброто“. По този начин организацията ще отпразнува Деня на...

Как да предпазваме океаните с всяко пускане на пералнята

При всяко изпиране дрехите ни отделят микротъкани, които попадат във водния поток и така намират път към моретата и океаните. Това не би било...