7.4 C
София

Годината на огнената маймуна 2016 – забавления и действие

Китайските императори в миналото забранявали практикуването на астрология извън двореца, за да попречат на враговете си да узнаят техните периоди на слабост и на опитите им да ги свалят. За разлика от нашия зодиакален календар, знаците на китайската астрология не са свързани със Слънцето, а с Луната. Една лунна година се състои от 12 луни (или 13 луни на всеки дванадесет години). Всяка лунна година е свързана със знак, представляван от едно животно, което оказва влияние върху характера и съдбата на всички. Следователно китайската астрология работи с цикъл от дванадесет години, като част от по-широк кръг от 60 години, който се дължи на комбинацията от 12 знака и петте елемента – метал, вода, дърво, огън и земя и елементите Ин и Ян.

Бикът, Заекът, Змията, Козата, Петелът и Свинята са знаци доминирани от енергията Ин, а Плъхът, Тигърът, Драконът, Конят, Маймуната и Кучето са доминирани от Ян. Легендата разказва, че дванадесетте животни от китайския хороскоп са избрани чрез „състезание“. Животните били призовани от Нефритения император и техния ред на пристигане определил тяхното присъствие и позиция в китайския зодиак.

През 2016 година всичко е възможно – позитивно или негативно, това е основният акцент на 2016! Това не е идеалната година да планирате или да трупате запаси от каквото и да е. Това палаво животно – маймуната, се изразява по един темпераментен начин и носи динамичен ритъм и изключителна мотивация. Маймуната улеснява комуникацията, стимулира духовността и морала, за да ни помогне да преминем този период на стрес с благосклонност и лекота. Маймуната ни предлага начин да намерим необичайни решения на стари проблеми. Сега е моментът да се осмелим да бъдем различни и да очакваме успех!

Годината на Огнената Маймуна – 2016-та ще бъде една забавна година, преминаваща под влиянието на оптимизма, а успехът е възможен в областта на финансите, политиката и недвижимите имоти. Въпреки тези позитивни страни, трябва да държим сметка за голямата нестабилност през този период. Влиянието на маймуната разбива всички планове. Във всички случаи, ще бъде препоръчително да вземате професионални решения, като отчитате единствено фактите, а не емоциите. Тази година споровете и проблемите се умножават, така че не приемайте нищо за даденост в областта на политиката, финансите, в семеен, в емоционален и професионален план. Споровете ще бъдат улеснени и по-скоро безполезни, като трябва да внимаваме да не бъдем заблудени. Маймуната носи голяма духовна енергия и тази година ще бъде идеален период за размисъл и реорганизация на вашия начин на живот, нова програма за отслабване и хранителни навици. Ако не практикувате редовно спорт, със сигурност през тази година ще почувствате нужда да започнете някаква физическа дейност. Стресът трябва да се елиминира в спортната зала чрез практикуване на йога, плуване, танци, бойни изкуства, колективни спортове, тенис или дълги разходки.

В китайската медицина огънят е елемент, свързан със сърцето, кръвообращението и тънките черва. Трябва да внимавате за възпалително заболяване на червата и различни сърдечни проблеми. Грипните епидемии може да са особено тежки през 2016. Подходящи добавки за подобряване на имунната система, антиоксиданти, витамини C и омега-3 масла могат да помогнат за намаляването на вероятността от възпаления.

2016-а е един период, особено благоприятен за иновациите и е идеален момент да проявите своята креативност. Сега е времето да започнете нови проекти, защото Маймуната ще ви помогне да успеете. По време на тази година творческият дух, изобретателността и смелостта ще донесат успех. Маймуната фаворизира куража, действието, анархизма и участието в необичайни проекти. Но внимание – само тези, които успеят да устоят на трудностите, да осуетят плановете на измамниците и да следват своя път, ще успеят да постигнат целите си. Ако започнете нов проект, не забравяйте да се доверите на правилните бизнес партньори, които да ви подкрепят, в случай на проблеми. Стига да останете бързи и фокусирани, вашият бизнес може да достигне изключителен растеж през годината. Елементът на 2016-а Огън се очаква да донесе просперитет да индустриите, свързани с него – енергийната, забавленията, фондовия пазар, финансите.

В индивидуален план е време да еволюирате. Трябва да напреднете, да прогресирате и да се приготвите за всичко, което бъдещето ще ви поднесе. 2016 година е идеален период да се впуснете в рискован бизнес, като Маймуната ще ви позволи да постигнете истински успех чрез импровизация. Изразете вашите идеи, покажете се изобретателни и не поглеждайте назад. Не забравяйте, че през тази година личните усилия ще бъдат възнаградени, а тези, които очакват да получат резултати от общи усилия, ще бъдат разочаровани.

В сърдечен план Маймуната мечтае за любов и има нужда от романтика. Ако са обвързани, Маймуните са склонни да се фокусират върху дефектите на половинката си и рискуват семейното щастие. Ако не търсите това, рестартирайте общите ви проекти, мечтайте заедно и не се вглеждайте прекалено в ежедневните проблеми! Ако сте сами, не забравяйте, че идеални хора не съществуват и по-малкото претенции ще ви спечелят повече внимание.

 

Ще бъде ли годината на огнената маймуна благоприятна за вас? Какво е приготвила тя за различните знаци от хороскопа?

Годината на Маймуната ще бъде неочаквана и експлозивна, кариерно ориентирана и иновативна. Атмосферата ще бъде пропита с оптимистично настроение, находчивост, рискове и релаксация, както в професионален, така и в личен план.

Тази година ще бъде благоприятна за Плъха, Бика, Дракона, Коня, Маймуната, Петела и Кучето. Могат да възникнат затруднения за Змията, Тигъра и Свинята. Китайският хороскоп препоръчва на Заека да внимава за финансите си , а на Овена да обърне внимание на здравето си.

Най-добрите приятели на Маймуната са Плъха и Дракона и Петела, и те ще бъдат максимално облагодетелствани.

 

Плъх

Една добра и перспективна година! Вие ще имате излишък от енергия и идеи. На професионално ниво ще се насладите на емоциите на тези дванадесет месеца, за да  развивате успешен бизнес. Животът ви се усмихва, късметът е с вас, любовта е на вратата ви… една чудесна година!

Дракон

Годината изглежда добре за величествения Дракон. В професионално отношение вие ще имате възможност да подчертаете и демонстрирате таланта си. Що се отнася до социалния си и любовен живот, той ще ви изпълни с щастие – ще бъдете заобиколени от обичани хора. Не се колебайте! Доверете се на инстинктите си, те ще ви отведат до вашите тайни мечти.

Петел

2016-а ще бъде по-благоприятна в много области. Очаква ви една приятна година в социално отношение, белязана от хумор. Любовният ви живот ще отговори на вашите надежди и очаквания. Бизнесът ви ще расте и ще се появят нови професионални проекти. Звездите греят на вашия небосклон и през тази година ви предлагат обич, късмет и благоволение!

Тигър

Маймуната и Тигърът не се обичат много. На работното място ще постигнете добри резултати, но трябва да обмисляте добре действията си. В любовта ще лавирате между любовта и страстта. Нещо голямо и изумително ще разтърси вашия свят. Обективността и концентрацията ще ви позволят да постигнете добри резултати.

Заек

Тази година ще вземе посока, която няма да ви задоволи, тъй като ще бъде белязана с множество дребни проблеми, особено административни. В социален план ще бъдете въвлечени в множество конфликти, които ще ви отнемат много време. В сърцето ви ще царува объркване, но и ще преживеете страхотни моменти. Година на обновление, отговорност и динамизъм!

Бик

Професионалният ви живот изисква много усилия, особено ако искате да се насладите на промените, предизвикани от тази година, без да застрашавате това, което вече сте изградили. В сърдечен план сега е времето на нежна любов. Вратите са отворени! Вие сте свободни да решите дали да преминете, или да се върнете назад.

Змия

Отпуснете се! Спокойствие, комфорт и спокойствие са ключовите думи на тази година. Маймуната ще донесе промяна в професионално отношение. Действайте внимателно, тъй като Змията понякога може да бъде дестабилизирана от скоростта, с която се случват определени събития, но не трябва да забравяте, че промяната е често носител на възможности. Колебанието не е добра идея.

Кон

Тази година за вас е на строителството, изпълнението и постигането. Годината на Маймуната е много благоприятна за Коня, защото тя поддържа бързи темпове и е богата на възможности. Конят е знак, който обича да се движи и тази година ще е интересна, ангажирана и ще му предостави много възможности. Въпреки че прогнозите за бъдещето са благоприятни за него, Конят трябва да бъде дисциплиниран, когато Маймуната е  наоколо.

Овен

Вашата година завършва на 07 февруари 2016 г., за да даде път на тази на Огнената Маймуна. Тя обещава да бъде добра за Овена. Въпреки това, трябва да внимавате, за да не попаднете в капаните, които са склонни да залагат маймуните. Годината на Маймуната е богата на всички видове възможности, но също така изисква предпазливост и такт. Въпреки че е много зает, Овенът ще се стреми да поддържа един добър баланс на живот и преди всичко – да не се лишава от радостите на социалния живот и на своите хобита.

Маймуна

Тази година е ваша! Във всеки смисъл на думата. Родените под този знак ще имат повод за празнуване, защото годината на Маймуната е най-обещаваща за тях – дори може да бъде повратна точка за Маймуните, които от известно време са недоволни от живота и положението си. Но внимавайте, защото, за да се възползвате максимално от този благоприятен период, Маймуната наистина трябва да се потруди за това, което иска да постигне. Внимателно си поставете целите, към които ще насочите силите си, и бъдете по-внимателни към възможностите, които ще се предоставят. Близките ви ще помогнат значително в това отношение.

Куче

Годината на Маймуната ще бъде много обнадеждаваща и за Кучето. Нямате време да си поемете въздух! Нова и голяма промяна ви очаква през 2016-а година. С добрата си преценка и решителни действия ще успеете да постигнете много от своите цели. Късметът ще се усмихне със сигурност на безстрашните и предприемчиви Кучета по време на царуването на Маймуната.

Свиня

Годината на Маймуната ще бъде достатъчно добра за Свинята. Тя ще има още една възможност да постигне напредък в работата и в личния си живот. Този напредък обаче ще се постигне с цената на много усилия. Свинята трябва да бъде нащрек и да се адаптира към променящите се обстоятелства, защото закъснения или други неудобства понякога ще създават пречки. За щастие Свинята е изобретателна, което ще й помогне да избегне капаните, които Маймуната ще постави на пътя й.

Related Articles

Как да бъдем еко на път?

Възможно ли е да обикаляме света, без да оставяме негативен екологичен отпечатък? Какво да направим, така че да пътешестваме устойчиво и трудно ли се...

Младежи се учат да живеят устойчиво в еко общност край село Буново

Мотивирани поддръжници на екологичния начин на живот се срещнаха през септември в българско еко селище за обмяна на идеи, опит и ноу-хау техники. Младежкият...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

22,037FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles

Как да бъдем еко на път?

Възможно ли е да обикаляме света, без да оставяме негативен екологичен отпечатък? Какво да направим, така че да пътешестваме устойчиво и трудно ли се...

Младежи се учат да живеят устойчиво в еко общност край село Буново

Мотивирани поддръжници на екологичния начин на живот се срещнаха през септември в българско еко селище за обмяна на идеи, опит и ноу-хау техники. Младежкият...

Гората.бг подарява 15 000 дръвчета

Гората.бг ще раздаде безплатно 15 000 дръвчета на всички, които искат „да се събудят за доброто“. По този начин организацията ще отпразнува Деня на...

Как да предпазваме океаните с всяко пускане на пералнята

При всяко изпиране дрехите ни отделят микротъкани, които попадат във водния поток и така намират път към моретата и океаните. Това не би било...